Vragenhoek - discussie van onderwerp

Naam Onderwerp van de vraag:  2013/26
Bakkenes Ben

16/06/2013

 

 

Geraardsbergen(?): Baquene Bakenes Backenesse
Geachte heer, mevrouw,

In een oude akte ben ik de familienaam: Bacquene tegen gekomen waarbij het gaat om 1 van mijn voorvaderen die meestal werden aangeduid als van Bakenes, Bakenes, van Backenes, van Backenesse, Bakkenist of Bakkenes.

Op internet vond ik een dr. W. (Wilfried) Bacquene (gemeente en dorp Zarlardinge, deelgemeente van Geraardsbergen) in een Vlaamse publicatie van het blad:’’Ons Erfdeel’’, 21e jaargang mogelijk uit het jaar 1978. Helaas, is niemand te vinden met de achternaam: Bacquene in de gemeente Groot- Geraardsbergen!

Ik zou graag in contact willen komen met dr. W. Bacquene of rechtstreekse familie om te weten te komen of er een mogelijke familierelatie bestaat of dat het slechts om een verschrijving gaat.

Onze familie naam heeft voorlopig zijn oorsprong zijn oorsprong in de directe omgeving van Lunteren (jaar 1576) en Veenendaal. De plaats Veenendaal is erg interessant omdat vanuit Vlaanderen veenarbeiders in de late middeleeuwen het gebied rondom Veenendaal hebben ontgonnen. Ook voor de tabaksteelt en bijenmarkten was Veenendaal van (inter)- Nationaal belang.

Ik hoop dat u mij verder wilt helpen, wellicht direct of indirect als de privacy bewaard moet blijven.

Met een hartelijke groet vanuit Nederland,

Ben Bakkenes, Parallelweg 4, 7772 SB te Hardenberg, telefoon 0523 – 677200


email=barendbakkenes  'at'  ziggo.nl

  Geraardsbergen(?): Baquene Bakenes Backenesse
 
Terug naar Vragenlijst     Terug naar welkompagina

Reaktie op dit onderwerp:

Uw Naam :
Uw E-mail :
Onderwerp:
RembBericht :