Vragenhoek - discussie van onderwerp                                                                                                                                                                                                                                                                         

Naam Onderwerp van de vraag:  2014/05
Demey Anthony

 

 

 

Ninove: Hautman Karel ( 1874 - 1910 ) nazaten
Anthony Demey bestudeert al bijna 20 jaar het leven en werk van de Gentse beeldhouwer Geo Verbanck (1881 - 1961) (zie ook website www.geoverbanck.be). Heel dikwijls duiken nieuwe werken van hem op.  Daarvan probeert Anthony dan zoveel mogelijk gegevens op te sporen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van het oeuvre van deze beeldhouwer en van de context van de werken.

Zijn aandacht werd getrokken door een figuur uit het Ninoofse, Karel Hautman (Denderhoutem 21.07.1874 - Ninove 11.03.1910).  Karel Hautman was politieagent en werd tijdens zijn actieve dienst doodgeschoten. Hij kreeg een officieel grafmonument, dat inmiddels niet meer bestaat. De bronzen herdenkingsplaket prijkt nu in de inkomhal van het politiecommissariaat in Ninove. Deze plaket werd gemaakt door Geo Verbanck. Over de totstandkoming ervan heeft Anthony Demey al heel wat materiaal kunnen achterhalen.

Over elke persoon voor wie Verbanck iets heeft gecreëerd, tracht hij ook de genealogische gegevens te achterhalen. In vele gevallen lukt het nog om nazaten terug te vinden, die dan soms nog bijkomende en persoonlijke details kunnen meedelen, of, in het beste geval, nog originele foto's bezitten.

Kan iemand verder helpen om nazaten van Karel Hautman terug te vinden (met data in Ninove na 1905)? Op het ogenblik van zijn overlijden had karel Hautman een dochtertje ( Ivona Catharina °  Ninove 31.03.1906) en zijn echtgenote , Clara De Winne (°Ninove 25.05.1887), was in verwachting van hun tweede kind.

Vraagsteller zou het fantastisch vinden voor zijn onderzoek, mocht hij nazaten of familieleden van Karel Hautman kunnen contacteren.

wie weet hier meer over ?

mvg,

email=         anthony.demey51  'at'  gmail.com

  Ninove: Hautman Karel ( 1874 - 1910 ) nazaten
 
Terug naar Vragenlijst     Terug naar welkompagina

Reaktie op dit onderwerp:

Uw Naam :
Uw E-mail :
Onderwerp:
RembBericht :